PokerBarat.hu

Lejött az ellenfél 1 outja? Esélyesebb voltál mégsem te nyertél? Minden pókeres sok-sok bad beat-et elszenved karrierje során. Itt megoszthatod a többiekkel peches leosztásaid történetét.

Megjelölések: bad, balszerencse, beat, fish, szerencse

Megtekintések: 9

Válaszolj erre

Válasz erre a beszélgetésre

Uh, eltűnt, amit bepötyögtem.

4 emlékezetes esetem volt, ami frissnek mondható és csak azért maradt meg, mert dühös voltam utána. :)

1. Betsson Daily freeroll (tudom-tudom). A torna első handjében osztott KK, előttem all-in, mondom megadom, AK, AQ ellen még jó lehetek, hiszen én készen vagyok. Mindenki eldobálta, ketten mutattunk. Az ellenfél különböző színű K7-et mutatott, megörültem neki, mekkora hülyével találkoztam. Flop x 7 7. Nyilván ez mákolás, természetesen nem jött le az utolsó K, így buktam a partit. Gondolom nagy királynak érezte magát.

2. Paradise Pókeren a verseny vége felé osztott AA a kezemben (akkori állapotában én 6-7. helyen a verseny egészében, 60000 stack körül), előttem emeltek, közöttünk all-in, én pedig szintén betettem mindent, 70.000-el tartotta az all-int az illető. Mutatás: AA, (közöttünk QQ). Na mondom kifelezzük a QQ-t. Egy lapra megérkezett az ellenfél AA-jára a flöss. Buktam a partit a QQ-val együtt. És az ígéretes helyezésből kiestem kb. 45. helyen.

3.Full Tilt Pókeren egy szintén freeroll játékban osztott Ászpár (a játék azon részében, ahol már nem fish játék megy azért). Tekintélyeset emeltem, a limp-call-osok eldobálták (limp-callok lopására tökéletes lett volna, előzőekben jópár mutatás után láthatták, hogy nem vagyok egy hülye játékos) . Egy megadás. Flop: K22. Mondom jónak kell lennem, ekkora hívást, AK, AQ tarthat csak preflop. All-in mentem, mutatás: különböző színű K2. Az ász persze nem érkezett meg, hogy magasabb fullhouse-szal elvigyem... Az ilyen játékoshoz csak gratulálni tudok. Ez igazán felháborított.

4. Friss élmény, tegnap esti: PokerStars. Viszonylag jól álltam egy tornában (2.20$, 21:40-től) Garantált átlag 10.000$ körül. Ha az ember jobban odafigyel és első 100-ban benn van, lehet szebb összegeket nyerni, szerencsére volt ilyen már ezen a tornán, bár igazi halastó, túl kell élni.)

Osztott hetes pár. Flop előtt emelek, dobálnak, 2 ember call. Flop: A, 10, 7. Floppolt szettel úgy gondoltam, elég erős lehetek pl. A10, AQ ellen. All-in keveredtünk. Mutatás: AQ, neki ugye párja lett flopra, másik illető osztott 10-es, magasabb szett. Hát oké, magasabb szettől kikapni nem boldogság, de oké, turn semleges, river 10-es. Igazából ez már csak kegyelemdöfés kategória :(
Tulajdonképpen az utóbbit inkább csak úgy nevezném, hogy nagy összeakadás. Magas párok és szettek, annyira nem bad-beat, de érzékenyen érintett, mert kiestem. A 10-es pókerre azért nem számítottam. :(

Hát, ha valakinek van véleménye (bármilyen), akkor azt szívesen látom :)

Üdv.
kobza csilla
Szia Csilla!

Phill Gordon kitalált egy jó ki matekot arra,hogy miként tudod kiszámolni az esélyét annak,hogy valakinek nagyobb párja legyen. A matek egyszerű. az utánad következők száma (vagy amennyien még partiban vagytok,ha hátul vagy,vagy vakokon ülsz) ez ebben az esetben mivel te emeltél először gondolom Korai vagy középső pozíció lehetett. akkor ebben az esetben legen full ringen 6 fő a hetes párod felett van 7 kártya ezt a két számot össze szorzod.ez ha jól matekozom 42 és a ezt pedig elosztod kettővel.Azaz,ha még utánad 6 an következtek akkor annak az esélye,hogy 77 nél nagyobb kézbe osztott pár legyen 21% volt. A kézbe osztott párok az okosok szerint 8~8,5 ből egyszer szettesednek be. Egy jó matekos kiszámolná neked azt is ,hogy egy ilyen lapütközésnek ,ami volt mekkora az esélye,de ez nem én leszek!
Inkább csak egy jó tanács előlről alacsony párral ne emelj,mert sokba kerülhet,és ha valaki hasonló marginális lapokkal lavírozik akkor csak megad,és nem tudod majd,hogy milyen lapok ellen játszol az ellen Range ét így nehezebb megfejteni. Ha mondjuk csak belimpelsz a 77 el preflopp a TT nagy valószínűséggel emelt volna ,mert védeni szerette volna az amúgy sérülékeny párját. De mivel te emeltél így ő már úgy volt vele ezzel már leszűkítetted annyira a mezőnyt,hogy ő ezt ne tegye. Viszont így nem tudtad hogy hol állsz a partiban és jogosan érezhetted azt hogy tied a legjobb mutatás.
Múlt héten cashen:
nálam: 22
Flop: 4 2 8... hívok 1 call...
Turn: 2 Megint hívok igaz nem sokat, Call...
River: 4 Hívok, a gyerek visszatol én all-in... call.. Mutat: 44
Alig hittem el.
Nekem ma összejött egy szép kis Bad Beat, leosztás AA nagyvak pozícióban, előttem srác emel jókorát, másik megad többiek kiszállnak, hárman voltunk érdekeltek, én mondtam egy All-In-t mire mindkettő megadta. AA vs KK vs 99 tudtam hogy az esélyem nagyjából 70% jön a Flop: 7K9 turn 9 river 2 na ezt hívom én igencsak Bad Beat-nek.
Sziasztok!
Ma történt: Expekt 1250$ garantált verseny $5.50 beülő. 290 indulóból 16-en vagyunk még, 6. vagyok. A vakok 800/1600 ante: 100??.
KQ-val belimpelek UTG+1-ből, dealer pozicíóból (idáig mindenki dob) érkezik egy 8480-as emelés (addigi játéka alapján pozicós emelésnek tippeltem) a két vak dob, én tartom. A flop: 3 K 9 szivárvány, a kb. 20 ezres potba betolom a maradék 15.480 zsetonomat amire a dealer (gondolkodás nélkül) beteszi az 5740-es stack-jét AJ-vel. Eddig jó! Turn: 5. Még mindig jó! River: A. PFUUUUUUUUUU!!! Bár a maradék kb. 9700 zsetonnal elszórakoztam még a 12. helyig ahol egy sorral sikerült kiesnem de a verseny ezen a leosztáson ment el.
Mi a véleményetek? Hibáztam?
Ha jól értem, 24K körül voltál amikor ez a parti jött. Én nem limpelnék vele elölről, mert valszeg kapsz egy emelést, ha meg azt úgyis megadnád, miért nem emelsz te rögtön. KQ-t lejátszani előlről amúgy is nehéz ügy szerintem. Szal itt nekem lehet h az lenne a célom, h besöpörjem a vakokat oszt jóvan. Poziciós emelés ide vagy oda, neked csak egy K magas lapod van. Nem rossz, de nem is biztos, h jó. Milyen flopra számítasz? Mert elöl vagy, szal neked kéne támadni, de a limp call játékod erre nem biztos h elég. Ha jól értem ő a 13K stackjéből beemelt 8480-ig. Nem igazán okos :D. Egy tuti, pot committed lettetek mindketten, nem tudod kiemelni. Szal a megadás sem jó szerintem, mert valszeg flopon bekerül úgy is a lóvé. Egy 20K+5K potba nem sok olyan flop lehet, h ne adjak meg még 5K-t :). Az ellenfeled még xarabbul játszott, ezt kellett volna levágni róla, és vagy ollé menni, és imádkozni preflop, vagy inkább eldobni szerintem.
Köszi! Van még mit tanulnom :)
Hali!

Először írok a fórumba, írásom oka az, hogy versenyek szempontjából nagy pech sorozatom van. Nem említve a saját hibáimat, az utóbbi időben /kb. 5 versenyen lényegesen esélyesebb lapokkal veszítettem vagy a fizető helyek előtt, vagy a fizető helyek vége felé. Ez tegnap a 10.000 € freeroll versenyen is, gondolom többetek játszott rajta és ismeritek ezt a hóvégi versenyt. 3010 induló, az első 200 fő részére fizetnek nyereményt. A pech sorozat azzal kezdődött, hogy a fizető helyek előtt hatvanadik hely környékén voltam sikerült buknom egy AK vs. AJ leosztást a riverre érkező J-val. Ezt követően még sikerült felállnom, de a kegyelemdöfést a kézbeosztott QQ hozta meg, mellyel all-in mentem 3000 BB/1500SB mellett 23.000 zsetonkészletemmel. Egy megadó /kb. 30.000 zsetonkészlettel/ volt 88-val. flopp: QJT......és természetesen a turn 9-vel már a sora összejött az ellenfelemnek, szemben a flopp QQQ-mal szemben, a river sajnos nem változtatott a helyzeten.
Végül 133. lettem, de nagyon el voltam keseredve és még most is bánt ez a nyeretlenségi sorozat.
Ilyen sorozatot mindenki átél, aki rendszeresen játszik. Tedd magad túl rajta, és folytasd a tanulást! Ha ebből is tudsz vmit tanulni, már nem volt hiábavaló a kiesésed.
Ez tegnap a 10.000 € freeroll versenyen is, gondolom többetek játszott rajta és ismeritek ezt a hóvégi versenyt. 3010 induló, az első 200 fő részére fizetnek nyereményt.

Szia, - biztos ismerjük (habár nem említetted melyik póker oldalon).
Én hosszú tapasztalatra alapozva megfigyeltem, hogy az ilyen, s hasonló peches kimenetelek sokkal gyakrabban fordulnak elő freeroll versenyeken. Már sokszor kihangsúlyoztam azon véleményem is, hogy az online póker nem a legtisztább. Ha most ezt a kettőt összeadod akkor az ilyesmin egyáltalán ne csodálkozzál, s ne bánkódj napokig. Tekints úgy a freerollra mint egy kísérletezési lehetőségre (mindent stílust kipróbálhatsz büntetlenül), s elhiheted sokan mások is így gondolnak a freerollra, ezért sose csodálkozz (még azon se) ha valaki különböző 8-3 –al adta volna meg az AK-d ellen, s nyer. Valamikor elképzelhetetlennek tartottam, hogy valaha is sikerül freerollt nyernem, de megtörtént, s igazából csak a döntő asztalnál játszottam az önmagam stílusát, addig szuper laza voltam (még osztott 2-2 –vel is all in mentem 2 ellenféllel szemben, s kitartott a 2-es pár –az igaz, hogy csal az online póker, de szerencsére nem mindig ellened !!!
Nem szívesen cáfolnám a PokerBarat.hu tanácsát : „... és folytasd a tanulást!” –de szerintem ebből vajmi keveset tanulhatsz, s óvva intelek attól, hogy az ilyen versenyeken szerzett tapasztalataid felhasználd egy komolyabb (pl.: nagyobb nevezési díjas verseny, ahol már komolyabb, nagyobb tapasztalattal, tudással rendelkező játékosok vannak többségben). Én ha freerollt játszom akkor általában többre is bejelentkezem közeli időpontokban (2-3 gépen, 3-4 ablakban, csak úgy kapkodom a fejem, s lazább vagyok Allen Ingersonnál is, ha szerencsém van marad 1-2 asztal ahol olyan zsetonkészlettel rendelkezem, hogy érdemesnek tartom 1 kicsit komolyabbra venni a dolgot, de igazán komolyan csak a finisben játszom…
Kellemes HVG-t, s sok Bad Beat –et ! –persze az ellenfeleknek-
Üdv.: -én- (a hétvégén mint sotetParaszt, mocskosParaszt, kisParaszt fogok szerepelni)
Tanulni lehet a freeken, sőt kell is. Figyelni kell az ellenfeleket, kitanulni őket. Érdemes megfigyelni, h akármilyen idióta is valaki, már bocsánat a jelzőért, van rendszer a játékában. Pláne, h nem mindenki játszik azért eszetlenül, van eki ezt kmolyan gondolja, csak ennyi a tudása és kész. Ha ki tudod szúrni, ki az aki eszetlenül játszik, ki az aki feszesen, vagy ki szeret húzókkal, kis párokkal riverig is elmenni, akkor már nyertél a dologból. Ha mást nem megtanulhatod kezelni a dühöd :D
Nem tudom ki,hogy van a csokival,de én mióta játszom ott,azóta nem tudok versenyt nyerni.Máshol is van mákolás persze,de ennyivel sehol nem találkoztam még,pedíg valószínüleg sokan sokféle variációkat láttunk már.Nem is dühből írok,csak megosztanám veletek az utolsó partit amivel kiejtettek a 35. helyen egy versenyről,de ez szinte mindíg így történik és mindíg chipleader közeli helyzetben,amikor már gondolatban kezdem elkölteni azt a nyerhető1000-1500$-t.:DÉs ez ma csak az egyik.A másik három is hasonló volt.A legmegalázóbb,hogy ha ketten jönnek be allin akkor mind a ketten vernek olyan lapokkal,ami eleve fogva van.Ez így nézett ki: nálam:99.Flop:2-q-9. Előttem egy ember allint mondKq-al.megadom.Mögöttem ül egy nagysteakes játékos,és szeretném ha bejönne,ezért nem emelek vissza.Mögülem:Allint emel:KK-al.Megadom és megnyugszom,hisz a K fogva van.Turn:Q nagyon jó:River:K Mindketten megvertek.Ez van itt folyamatosan velem,és mindíg már fizetősön,kb.:30-40 között.Na nem baj,máshol azért jobban megy.Egy outra engem itt vertek meg a legtöbbször mióta pókerezem,pedíg az nagyon régóta megy.

RSS

Legjobb ajánlataink

Titan Poker 20-50$ Instant BonusVirgin Poker, Private Racehttp://www.towergaming.com/Victor Chandler Poker signup  PKR bonus Gif Banners

© 2012   Created by PokerBarat.hu.

Profilkártyák  |  Jelentsd észrevételeidet  |  Használati feltételek