PokerBarat.hu

Egy Fórum handelemzéssel,és hozzászólásokkal,csak kulturáltan.......kézbe párok megjátszása

Sziasztok szeretnék egy hand elemzős fórumot amihez mindenki felrakhat egy érdekes játékot,vagy megjátszást attól függetlenül,hogy az mennyire volt jó,vagy esetleg rossz az adott szituációban.

Az első ilyen leosztás egy nagyon erős kézbe pár cutoff pozícióbol való megjátszása lenne.

Ez az eset egy 5+0,5 dolláros nl holdem tornán esett meg
40/80 as vakszinten vagyunk az asztal eléggé maniacnak tűnik egy 8 leosztást láttam azóta volt jó pár all inn mákolásal középső párokkal való kísérgetés. És szerettek floppot nézni 3x4 vakok megadásával is
Chipállás
:dealer:3600
SB: 1876 berakja a 40 Dob
BB: 1320 berakja a 80 Dob
UTG:1265
+1: 4000
+2: 4680 belimpel 80 Dob
+3: 1720
+4: 3775 belimpel 80 Dob
+5: 20440 belimpel 80 Megad As 8c preflop 28%
Cutoff:6568 ez voltam én emelés 640 Nállam Ks Kd preflop71%

A flop:a flop 4c 7d 7h nyerési esély A8 15% vs KK 75%
Ő csekkel ,ezt én is csekkelem,mert láttam a gyengeségre azonnal támad.
A turn:9d nyerési esély A8 7% vs KK 93%
Ő nyit 1800-al ,mivel csak erre vártam,már toltam is az all int
Megadta,pedíg beértem volna ennyivel is főleg tudva a végkimenetelt.
Majd jött a river Ad

173. helyen végeztem

Megtekintések: 3

Válaszolj erre

Válasz erre a beszélgetésre

Szia Tamás,

lehet, hogy az enyém a rossz játék, de KK-val én sose cselezek, főleg, ha valaki nyolcszoros vaknyitást ad meg. Ott vagy szintén kézben pár van, vagy egy A. A flopra én hívtam volna, már csak azért is, hogy tisztább legyen a helyzet, és azért is, mert ha riverre A jön, akkor máris ott a gebasz. Mondjuk az ő játéka az all in megadásával a lehető leggyatrább volt, még akkor is, ha azt nézte, hogy 13ezerrel még mindig ő vezetné az asztalt.
Szerintem jól játszottad; ezen a flopon simán mehet egy csekk, főleg, hogyha tudod, hogy agresszív játékossal van dolgod, aki törnön valószínűleg támadni fog. Egyedül a preflop emeléssel vannak problémáim, szerintem meglehetősen túlhúztad. Ha tudod, hogy sok mindennel adni fogják, akkor is elég max. 300-350-ig emelni a sok limpelő miatt. Az ellenfél egy idióta, hatalmas szerencséje volt. Nincs nagyon mit tárgyalni ezen a partin.
Ott tetted be a pénzed, ahol még jobb voltál, nincs ezzel semmi probléma. A lassítás flopon vitatható, ha maniac, akkor úgy is megadta volna a flop emelésed, szal itt lehet hízlalni is a kasszát, de én inkább alacsonyan tartottam volna, ahogyan te is, de valamennyit érdemes emelni, hátha kiderül, hogy állsz. Én maniac ellen szeretek inkább kis kasszákat nyerni, ha nem nut van nálam, majd fizessen akkor sokat, ha nem tud túlhúzni. Szal az egyetlen "hibát" ott látom, hogy feltettél mindent a K párodra, egy maniac cl-el szemben. Szal itt ezt egy hetessel, vagy négyes, kilences párral játszottam volna. Egyébként csak passz-megadást játszottam volna. Akkor csak 2300 körül bux, és még lett volna tered javítani. Összegezve, lemákoltak csúnyán, ez nem vitatható, de ha tudod, hogy ez rendszeres az asztalon, akkor inkább kis kasszákat építs, és nyerj meg, ha meg nálad van a nut, akkor lazán végezd ki őket!
Ennek a partinak volt egy előzménye is ahol a maniac megerősödött hasonló társaival szemben egy 3 as all innt vittJ 4 el riveren 2 párja lett ezzel JKt és vert egy AK-t.
Előtte volt egy QQ-m kézben és teszt képpen ugyanezen a vakszinten csak 280-at hívtam rá hátsó pozícióbol,hogy a 4 limpelőt kizárjam,nos nem történt semmi mind megadta és 5 emberrel kellett floppot néznem egy QQ-val,ami re egy A10 7 floppon all innt mentek,és dobhattam.és ketten megadták és a legszebb aki all int mondott K10-el tette és egy flösshúzó és egy kézbe 9 es pár adta meg!! Persze én dobtam és nyertem is volna de tudtam hogy bármikor egy ászal kivégeztek volna.
Hasonlóan laza asztal freeken szoktam tapasztalni,és egy kicsit meg is lepődtem,de szerintem az elején egy pár laza duplázással maradtak életben és szerencsétlenségemre,pont ehhez sorsoltak.A maniac egyértelműen az ász 8 at látva az előző játékait preflopp all innt is megadta volna,így az eredmény nem változott.A floppon csekket mindenképpen lassításnak szántam,és all innt azért mondtam,az emelésére,hogy jelzés értékű legyen a kézbe magas pár.Nem szerettem volna tovább játszani a partit.Mivel maniacnál nem lehetett tudni milyen lap van ezért nem kockáztattam tovább,és dobatni szerettem volna.
Értem, csak pont előtte írtad le, hogy a tag soha nem dob. Ezek a legnehezebb szituk az ilyen versenyeken az tuti. De ha túl akarod élni ezt a részt, akkor csak nuttal érdemes minden pénzedet betenni. Selindek írta egyszer, hogy, ha egy hülye ül az asztalnál, akkor könnyen hibára lehet késztetni, és hosszú távon veszteséges lesz a játéka, de ha 9 hülyével óülsz egy asztalon, akkor már az implied odds miatt racionálisak lesznek a döntéseik, még, ha ők nem is tudják, és már nem 9 hülyével, hanem 9 profival ülsz egy asztalnál... Az a baj, hogy ha csak egy kézben over párod van, simán leverhet bármivel, ha két párja alakul ki, és még csak infót sem tudsz róla nagyon szerezni, hogy jobb vagy-e nála, azaz eltalálta-e a board, vagy sem. Ezért gondolom, hogy KK-val, de még AA-al sem célszerű allin menni, hacsak nem nutod alakul ki vele. Amíg az idióta szakasz nem ér véget, nem tudsz pókerezni, csak reménykedsz, hogy jó lapot kapsz, és nem mákolnak le. Dobatásról, blöffről nem is érdemes beszélni itt még szerintem. Alacsony kasszákat nyeregetni, hopgy átlagon maradj, és ha jön a nut, akkor azzal kaszálni. Aztán, ha a maniacok, meg a cs-ek elvéreztek, lehet operálni az igazi move-kkal
Igen itt lehet hogy hibáztam,de tovább követtem még egy pár leosztás elejéig az asztal,és szerintem nagy valószinűséggel egy sokkal rosszabb lappal kerültem volna hasonló szituációba,és az asztalt majd egy 20 percre szedték csak szét,és biztosan,nem éltem volna meg még az átlagon maradást sem.
Sajnos néha egy ilyen szerencsétlen asztalsorsolás nagyban befolyásolhatja a versenyben elfoglalt végső helyet is.
annyiszor cseszett már ki velem a river, hogy nem teszek ilyet...inkább a fix, de biztos kess (nem vagyok paranioás, de online így csinálom)

élőben valahogy jóval kevesebbszer üt ki a river ;-)
NL50 CG
én nagyvak, kézben 33-mal. 1ig hívás, ketten adják, a pot miatt én is.
flopra 3K10, ebből kettő kör.
a preflop hívó 1 dolcsit hív, a mögötte ülő kiszáll, a kisvak reraise 5ig, én 15ig, első emelő is kiszáll, kisvak all in. Nálam 54 dolcsi még, nála 23.

Ti mit léptetek volna?
Én már flopon elsőként emeltem volna, a chek nagyon veszéles ezen a heavy draw boardon. Pre még neked jó volt a sok résztvevő, itt viszont már erősen szűkiteni kell, ést ezt egy hívással tudnád megtenni. A legkisebb szetted van, ami nagyon sérülékeny, nem éri meg a kockázatot. Flopon mi az ami ver? KK, vagy TT. bármelyik is legyen a KV-nál baromi szarul játszotta meg, így azt a korábbi játékából lehetne megitélni, hogy képes-e ilyenre. Ezen kívül lehet nála 2 pár, akár az egyik hármasod is nála lehet, vagy KT. Lehet nála egy JQ, vagy simán két kör, de az is lehet hogy egy totállis blöff az egész. Hiszen senki nem mutatott erőt a flopon, kivéve az eredeti emelőt, aki a 4 dolláros kasszába bel tudott hívni egy dolcsit. Megint kisvak tudásától függ, hogy fel tudja-e fogni, hogy potcommitteddé tetted magad. Ha jól értettem a leírást, akkor 28 dolcsis lett az allinja, amihez neked még 13$-t kéne megadni, egy 37$-os kasszába. azaz nagyon dúrván számolva 2:1-hez esélyt kaptál. Insta call nálam :D hiszen szerintem legrosszabb esetben is 40% az esélyed a parti megnyerésére, ebben az esetben kombi húzója van, pl kör JQ. hiszen van 9+6=15 outja, ami kb 60%. Kizárva KK-t, és TT-t, amire adjunk kb 10% esélyt, te vagy a favorit. Persze, ha kv egy idióta, aki annak örül, h milyen sokan vannak bent az ő király párjára, akkor esélyes lehet a dobás, de szerintem a matek akkor is a megadás mellett szól. Talán a tizes pár esélyesebb, de én azt meg kifizetném :D. Mellesleg a 33 nv-ból nem olyan rossz lap egy minréz esetén simán megadnám én is, és settre vadásznék. Összegezve, én nyitottam volna kb 2 dollárral, hogy húzónak ne nagyon adjam meg az esélyt, illetve lássam, hol is állok a partiban. Mivel itt más történt, én itt megadnám az allint. Te mit tettél?
megadtam
és jól kombináltál, ahogy én is :) a korábbi játéka alapján eléggé gamblernek vettem le
kör A5 volt nála, szóval a flöshúzóra betette mindenét.
persze nem a PS lenne, ha nem jött volna le riverre a kör

a hívásban teljesen igazad van, bár ezzel a mentalitással bármit adott volna, az egy dolcsi az első hívótól pedig kikerül a képből :) de igen, a hívás lett volna a jobb játék
Széles vigyorral call. De mivel beírtad ide a leosztást, vsz lemákoltak.
Itt még csak magasabb szettel lehet erősebb nálad, ahhoz KK, TT kell legyen nála. A KK call preflop nem túl valószínű, azt most ki is zárnám. TT 6 féle képpen lehet nála.
Lehet egy top párja, amibe beleszeretett. AK 12 féleképpen lehet nála (bár az sem valószínű a limp miatt), KQ szintén 12, KT 12, satöbbi, + a húzólapok, de a 2 pár illene a preflop és a flop játékra is, az is (ha jól számolom) 21 féle képpen lehet. NL50-en (PS) nemegyszer láttam már ilyen move-ot 99+-al is, és még a sima blöfföt nem is számoltam. Rengeteg lapot tudnék a kezébe képzelni, és abból nagyon kevés erősebb a szetednél.
A flop játék alapján, ha nem ostoba blöff az egész, akkor két pár, lassított AA, AK, magasabb set, vagy combodraw lehet nála. PokerStove alapján 75-25 a javadra. Mi a call, ha nem ez?
KK-val versenyen maniac ellen szerintem csak azzal kell foglalkozni, hogy valahogy allin kerülj, ehhez kicsit erős a PF emelés. Ráadásul én szeretek mindig ugyanannyit emelni, hogy a lopásaimnak is legyen hitele. De ha tényleg annyira maniac az asztal, akkor sztem nagyjából ez is OK
A flopon a szabad lap rizikós, de logikus, és versenyen simán belefér.
A turn allin egyéretelmű. Aki itt dob vagy callol, az nehezen fog valaha is versenyt nyerni.
A riverrel kapcsolatoban pedig csak annyi tudok tanácsolni, hogy szerezz valami babát, amit ilyenkor püfölni meg dobálni lehet. Ja, és írd fel a nevét az ellenfelednek, ha legközelebb összekerültök, 77+al lehet allinezni ellene.

RSS

Legjobb ajánlataink

Titan Poker 20-50$ Instant BonusVirgin Poker, Private Racehttp://www.towergaming.com/Victor Chandler Poker signup  PKR bonus Gif Banners

© 2012   Created by PokerBarat.hu.

Profilkártyák  |  Jelentsd észrevételeidet  |  Használati feltételek